search

Звернення Путіна: «розбіг – на рубль, удар – на копійку»

<a></a><strong>Звернення Путіна: «розбіг – на рубль, удар – на копійку»</strong>

Це черговий виступ слабкого імператора. Путін не хоче нічого змінювати і погано дає собі ради.

Подія

26 червня Путін звернувся до нації, підбиваючи підсумки Маршу справедливості Пригожина, а потім зустрівся з силовиками, які не захотіли і не змогли зупинити Пригожина.

Контекст

Анонсуючи звернення Путіна, Пєсков заявив, що ця заява «без перебільшення визначить долю Росії». Після виступу з’явилася і зникла сторінка у Вікіпедії, де у знущальній формі пояснювалося, що повідомлення зовсім не історичне, а порожнє.

Планувалося, що в цей час проведе зустріч із журналістами Лукашенко. Але керманич Білорусі переніс захід на вівторок.

Висновки

Путін не вдався до кардинального оновлення системи. Він хоче змінити все, нічого не змінюючи.

Жодних важливих кадрових рішень немає і найближчим часом не буде. Ставка Путіна на початок ще більшого терору. Але система показала, що терор не стосується найвищих ешелонів влади. Росія, зважаючи на все, входить у період масового пошуку стрілочників.

Єдиний важливий меседж – головним і поки що єдиним ворогом системи оголошено Пригожина. З великою ймовірністю, система почне пошук своїх жертв-стрілочників саме з пригожинців. Не виключено, що це збільшить популярність самого Пригожина.

Страх Путіна перед Пригожиним – небезпідставний. Пригожин практично розпочав президентську кампанію. Він показав, що поки що не має наміру мовчати, як мінімум, з погляду особистої безпеки.

Головне питання щодо Пригожина зараз – його африканські активи. Якщо він їх збереже – він отримає шанс повернутися до вищої ліги російської політики. Сьогодні він єдиний впливовий опозиціонер у РФ.

Влада не знайшла нічого кращого, аніж розпочати примітивну кампанію про єдність та згуртованість навколо Путіна. Але «єдність» – бульбашка. Реально ніхто Пригожину не чинив опір. Путін продовжує вдавати вигляд, що все йде за планом навіть після того, як пережив кілька годин, протягом яких перспектива втрати ним влади була реальною, як ніколи за 23 роки правління.

Путін хоче залишатися у вигаданому ним віртуальному світі і не вилазити з «теплої ванни».

Вам також буде цікаво: