search

Ціна путінських виборчих рекордів: росіян півтора роки масово вбиватимуть «терористи»

<strong>Ціна путінських виборчих рекордів: росіян півтора роки масово вбиватимуть «терористи»</strong>

Внутрішній ворог – не міф. ФСБ не в змозі впоратися із тероризмом. Вона підіграватиме «терористам», щоб тримати населення в страху і змушуватиме «об’єднуватися навколо Путіна».

У Росії розпочалася підготовка до президентських виборів. Путін хоче встановити новий рекорд та отримати голоси ¾ виборців. За даними ЗМІ, влада окреслила «планку»: явка – 70%, голосів за Путіна – 75% . У 2018 році за Путіна проголосували 76,69% за явки 67,54%.

Планові показники доведено до віце-губернаторів із внутрішньої політики. Досягнення планових показників дозволить Путіну отримати більше голосів, ніж у 2018 році завдякизбільшенню кількості виборців («нові території») та підвищення явки.

Рекорди встановлюватимуться за допомогою трьох методів:

1) Фальсифікації

На референдумах в окупованих регіонах України було апробовано механізм проголошення результатів фактично без проведення голосування. Його частково буде використано і на президентських виборах, але можливість реалізації такого сценарію є далеко не у всіх регіонах РФ. Тому на вересневих виборах у Москві та інших регіонах буде відпрацьовано ще один інструмент фальсифікацій – активне використання дистанційного електронного голосування.

Крім того, влада планує у 2024 році працювати з виборцями і «по-старому»: банально «зганяти» на дільниці та контролювати процес волевиявлення.

2) Обман

Зростання військових витрат позбавляє владу можливості широко використовувати механізми соціального підкупу. Тому було обрано інший підхід: роздавати обіцянки не погіршувати соціальну ситуацію.

Найбільш показова історія – підвищення тарифів на комуналку. У 2022 році пройшло два етапи підвищення: у липні та у грудні. Середньостатистична ціна квитанції зросла для росіян на 13,5%. Отримавши платіжки, росіяни очікувано обурилися і навіть спробували протестувати: обурювалися в мережі, лаяли владу, підписували петиції. Подекуди навіть пройшли мітинги проти тарифного геноциду.

Після цього Путін особисто пообіцяв : найближчі півтора роки не очікується змін платежів по ЖКГ.

Отже, влада та особисто Путін взяли на озброєння досвід попередніх виборів, коли напередодні кампанії була позначена тема підвищення пенсійного віку, безпосередньо перед кампанією пролунали обіцянки не підвищувати, а після виборів було рішення про підвищення.

Так само буде і у випадку з тарифами: до виборів підвищень не буде (їх провели заздалегідь, у грудні 2022-го), а потім  населення заплатить сповна і навіть більше: Путіну потрібні гроші на продовження війни .

3) Терор

Якщо влада не має можливості підкуповувати виборців, вона їх залякуватиме.

“Тероризм знову на наших вулицях, у наших містах”, – написав Медведєв , реагуючи на вбивство “військкора” Фоміна-Татарського. Колишній президент і чинний «турбопатріот» та заступник голови РНБО, який лякав світ ядерним безумством,  переключився на залякування росіян загрозою тероризму.

Про те, що терор у Росії – «нова норма», говорить не лише Медведєв: «І вбивство Даші Дугіної, і брянська вилазка, і теракт щодо Владлена — це все саме атентати, які мають на меті чітко застовпити наступну тему порядку денного: у Росії існує радикальне антипутінське підпілля і воно вестиме озброєну боротьбу з режимом».

Питання лише у тому, хто стоїть за новою хвилею тероризму: Україна (як стверджує пропаганда), чи російські спецслужби (за аналогією із вибухами та іншими терактами на межі тисячоліть). Швидше за все, частка правди є в обох твердженнях.

Але у будь-якому разі:

А) ФСБ або не справляється із загрозою, або є її тіньовим модератором.

Б) Влада використовує ситуацію для того, щоб стимулювати росіян «згуртуватися навколо Путіна»Пєсков про це заявив прямо : «Нині час нам усім об’єднуватися і всім бути разом. І об’єднуватись, звичайно ж, навколо нашого президента».

Вам також буде цікаво: